Маскирани потрошиха автобус, трамвай и заведение за бързо хранене в София

OFFNews 19 октомври 2015 в 14:16 7531 9

Маскирани потрошиха автобус, трамвай и заведение за бързо хранене в София

Само за една нощ в полицията в София са подадени три сигнала за нападения над граждани в градския транспорт и в ресторант за бързо хранене.

Първият сигнал е постъпил малко след 23.00 часа снощи. 10 души, маскирани и облечени в тъмни дрехи, нахлули в автобус по линията на 94 на спирка "Гара Пионер". Нападателите безпричинно започнали да нанасят удари с палки и бухалки по пътуващите. Пострадали са четирима души, на които е оказана спешна медицинска помощ в УМБАЛ „Света Анна“ –София. Един от пострадалите е със счупена ръка, а останалите са с по-леки наранявания. Нападателите са повредили и автобуса, като са удряли с палки и по него.

Около 23.00 часа същата вечер е подаден друг сигнал за нападение в заведение на „Макдоналдс“, намиращ се на бул.“Цариградско шосе“№ 60. Фенове на ФК“Левски“, придвижващи се с автобус с пловдивска регистрация, са спрели до заведение „Макдоналдс“ на бул.“ Цариградско шосе“ №60. Част от лицата влезли в заведението за хранене, когато в заведението влезли около 10 маскирани мъже, носещи шалчета на ЦСКА. В заведението била пусната димка, а маскираните започнали да чупят автобуса с бухалки. Счупена с камъни е и витрина в заведението. С палки и бухалки са причинени телесни наранявания на две лица, на които е оказана медицинска помощ.

Друго нападение станало около 18.30 часа в тролейбус № 4 е спрял на спирка на бул.“Васил Левски“ № 92 в София. Според информацията шестима души, маскирани и носещи шалчета на ЦСКА, са започнали на хвърлят пиратки и камъни по тролейбуса. В резултат на това е счупено стъкло на тролейбуса и са причинени побитости по вратите му. Няма пострадали лица.

И по трите случая Районна прокуратура - София е разпоредила разследване. Извършени са огледи на местопроизшествие, разпитват се свидетели, назначени са съдебно медицински експертизи. Извършителите на престъпленията се издирват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков