Марица заля Одрин

Юлиан Христов 08 февруари 2012 в 12:37 2648 0

Наводнение
Наводнение

Марица заля и Одрин - крайбрежните улици и квартали на града са потопени. Областният управител Гьокхан Сьозер нареди незабавна евакуация, след като още вчера бе обявена повишена готовност срещу евентуални наводнения от прииждането на реките Марица и Тунджа. Гърците превантивно евакуираха къщи в Орменион и са в готовност да евакуират села в близост до реката.

Нивото на река Марица надхвърля 2.5 метра, а придошлите реки заляха няколко квартала и работни сгради в Одрин. Само за два часа вчера Марица, която се слива с Арда и Тунджа, увеличи притока си близо 10 пъти. Прекъснат е пътят за железопътната гара Караагач и няколко моста от времето на Османската империя. По данни на службите за безопасност най-засегнати са северните райони на града.

Жандармерия затвори пътя към Боснакьой, Юклютатар и други села по поречието.

Екипи на Гражданската отбрана и войници с понтонни лодки дежурят на критичните места. Затворен е граничният пункт „Капъкуле”. Автомобилите се пренасочват към Хамзабейли-Лесово, а на Дерекьой-Малко Търново вали сняг.

Влошаващото се време създаде доста проблеми и по пътищата в Северна Гърция. Затворени и днес са училищата в Солун и в други райони на Гръцка Македония. Силните бури и проливни дъждове в средиземноморския район са парализирали живота в туристическия окръг Мугла в Западна Турция, където се намират курортите Бодрум, Мармарис, Фетхийе и Датча.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!