Майка на бебе нападна медицинска сестра в русенската болница

OFFNews 11 май 2017 в 17:10 8799 1

Снимка БГНЕС

Майка на 4-месечно бебе нападна медицинска сестра в детското отделение на болницата в Русе. 

Инцидентът станал снощи, когато дежурната сестра отишла да направи инжекция на бебето, прието с бронхопневмония, съобщи БГНЕС.

В стаята му е имало близки на майката, която е от ромски произход. Те били помолени да напуснат, но отказали.

„При поставянето на инжекцията, тъй като бебето плаче и мърда, майката не го държи добре, част от медикамента се разпръсква, което се случва нерядко. В резултат на това майката започва да крещи, удря два шамара на сестрата, обръща цялата табла с медикаменти, излиза в коридора и продължава да крещи и да руши болничното имущество“, разказа д-р Цонкова.

От болницата уведомили охраната и е извикана полиция.

Полицаите накарали майката да подпише предупредителен протокол. Тя пък решила да напусне болницата с детето, преди да е приключило лечението, за което е уведомен отдел "Закрила на детето". 

Сестрата е освидетелствана от съдебен лекар. Това е първи случай на физическо посегателство над персонала в детското отделение.

„Всички като мен са и възмутени, и огорчени, и объркани как да реагираме в такива ситуации, докъде ще стигне агресията на пациентите и как можем да се предпазим от нея, какви са механизмите, които да защитят персонала от подобни действия. Това е, което всички се питаме“, сподели д-р Цонкова.

Самата майка Иванка Христова категорично отрича да е удряла шамари на сестрата. По думите й само я е блъснала и е обърнала таблата с медикаментите. Според нея сестрата се е държала грубо с детето й. заяви тя. 

18-годишната майка Иванка Христова отрече да е удряла сестрата и я обвини, че се е държала грубо с детето. 

„Казах й по-внимателно, че детето ми не е добре, има и задух. Не може да си вземе въздуха, внимавайте как биете инжекцията. Тя не ми отговори дори, взе и заби инжекцията с всичката сила. И детето ми остана без въздух. Не съм я ударила, няма свидетели, че съм я ударила, не съм я докоснала, освен да я бутна ей тъй малко и че съм й върнала подноса с инжекциите“, казва тя.

За случая е уведомена прокуратурата, а от болницата са категорични, че ще съдят нападателката. 

18-годишната Иванка Христова, снимка: БГНЕС

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews