Магистралите отново са отворени

Юлиан Христов 09 януари 2012 в 09:21 1622 0

Магистрала, София
Магистрала, София

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Всички магистрали са отворени за движение, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

През проходите „Превала”, „Пампорово”, „Рожен” и “Петрохан” - всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета.

В сутрешния блок на БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова още веднъж се извини за създалата се вчера трудна ситуация, но посъветва шофьорите да не тръгват на път ако колите им не са подготвени за зимните условия. „Изумена съм от блокажа, който е станал, тъй като не за първи път вали сняг в България. Жалко е, че заради безотговорността на някои лица, се стигна до такава кризисна ситуация", каза Павлова.

„Бъдещите ръководители ще покажат дали ще се справят. След създадената ситуация със запушването на автомагистрала „Хемус“, още от началото фирмата не е взела адекватни мерки, организацията не е била на необходимото ниво за пропускане на едното платно на магистралата“, обясни пред БНР директорът на АПИ Лазар Лазаров. Той допълни, че до последният момента от дружеството е подавана подвеждаща информация, че „има малък проблем на „Хемус“. Ръководството на агенцията едва в следобедните часове разбрало за усложнената обстановка на магистралата.

По данни на МВР в момента в страната няма бедстващи хора. В късния следобед вчера е имало около 80 населени места без ток, като тази сутрин те са 30.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови