Магистрала ''Тракия'' вече отворена. Защо бе блокирана 14 часа

OFFNews 27 юли 2023 в 09:12 3985 1

КАТ

Снимка Архив, БГНЕС

КАТ

Магистрала "Тракия" в района на Бургас вече е изцяло отворена в двете посоки.

Заради катастрофа с ТИР, превозващ скрап, тя беше затворена вчера в двете посоки от пътен възел Карнобат до пътен възел Стралджа.

При инцидента, станал около 9 сутринта вчера на 316-и км, пострадаха 4 души. Тежкотоварният автомобил се е движел в посока Бургас, когато е спукал гума. Ударил е пътуващите пред него коли, преминал е през мантинелата и препречил движението в посока София. Най-вероятната причина е спукана гума.

Една от версиите бе, че разпилени парчета ламарини по платното са станали причина за това. Тази теза изрази пред медии собственикът на катастрофиралия тир.  Пътната агенция (АПИ) съобщава, че не е имало камъни и други предмети по пътя преди катастрофата. "Експерти от Областно пътно управление – Бургас регулярно извършват проверки и огледи на трасето на магистрала „Тракия“. След направения обход днес сутринта (преди инцидента, б.р.) не са установени препятствия, камъни и разпилени предмети по пътното платно, които да създават опасност за преминаващите автомобили", информират от агенцията.

Междувременно bTV съобщи, че камионът е бил без технически преглед и вероятно с износени гуми, като цитират областното пътно управление в Бургас. Според експерт вероятно е и превозното средство да е било с гуми регенерат - стари гуми, на които са залепени нови протектори. 

Вчера трафикът по АМ „Тракия“ в двете посоки бе пренасочен по обходен маршрут от пътен възел „Карнобат“ по път Лозенец - Зимница и отново се включваше на автомагистралата при пътен възел „Зимница“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Напомня се на водачите да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, тъй като се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент. Шофирането под въздействие на емоции не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата,, предупреждава АПИ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

27.07 2023 в 09:28

На Динко ловеца на емигранти, шмекера със сигурност е бил с неизправен камион или износени гуми. Лекенцето да го разкостят ДАИ и данъчните сега.

Имало железа по магистралата ... в неговия камион са железата. То каквото цял ден се занимава, само това му в главата.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика