Легендарният борец Янчо Патриков загина при катастрофа

OFFNews 16 май 2014 в 15:07 10529 1

Боян Патриков

Снимка Бесове.бг

Янчо Патриков показва снимката си с Валентин Йорданов, правена на 60-годишния му юбилей.

Легендарният шампион по борба и треньор на най-успешните български борци Янчо Патриков загина при катастрофа тази сутрин.

70-годишният Патриков е катасрофирал с джипа си БМВ тази сутрин, около 9.17 ч. на пътя Средец – Бургас край Дебелт. Трагедията се е разиграла при изпреварване на ТИР. Прибирайки се в своята лента след изпреварването, Патриков се удря в предницата на камиона, завърта се и излиза от пътя.

По неофициална информация, цитирана от БГНЕС, колата се е запалила и е паднала в блато. Янчо Патриков е починал в бургаската болница. Спътничката му, 40-годишна жена, е в стабилно състояние.

Патриков е европейски шампион в свободната борба от "София 69". Два пъти е втори на континента, печели бронзов медал от Световното в Едмънтън през 1970-а. Янчо Патриков бе и успешен бизнесмен, член на Управителния съвет на Българската федерация по борба, дълги години треньор на ЦСКА и на националния отбор.

През 1990-а като селекционер на представителния ни тим извежда възпитаниците си до пет финала на Световното първенство в Токио, а отборът на ЦСКА е неизменен шампион на България повече от 10 години.

Сред неговите състезатели са редица изявени наши борци, като Валентин Йорданов, Рахмат Сукра, Валентин Гецов, Валентин Райчев, Георги Янчев, Симеон Щерев, Камен Пенев, Димитър Филипов, Петър Христов и много други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!