Quantcast

Кражба застраши живота на мъж и остави 19 блока без ток в София

OFFNews Последна промяна на 04 юни 2014 в 12:08 3544 4

Снимка Архив

Кражба на меден проводник застраши живота на мъж и остави 19 блока без ток в кв. "Бъкстон" в София.

Мъжът, живеещ в един от засегнатите блокове, бил на командно дишане и спирането на тока е можело да сложи край на живота му.

"Незабавно осигурихме алтернативно захранване – агрегат - и по този начин спасихме живота на този гражданин. Благодаря за бързата реакция на служителите на ЧЕЗ Разпределение България", Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.

Заради кражбата много хора са останали без заземяване, което е довело до масово изгаряне на електроуреди и електромери.

В момента представители на ЧЕЗ правят огледи в домовете, където има изгорели електроуреди и електромери. Компанията ще изплати ремонтите на уредите.

Първият сигнал за липса на ток е подаден около 6.00 часа сутринта. Аварийните екипи са се отзовали на сигнала в 6:20 мин.

МВР е информирано за случая.

"Уведомили сме органите на МВР, които се надяваме да извършат много бързо разследване и тази кражба на оборудване от трафопоста да бъде разкрита. Апелираме и към законодателите за промяна в Закона за изкупуването на цветни метали", каза още Виктор Станчев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.06 2014 в 16:26

"Незабавно осигурихме алтернативно захранване". Г-н Станчев, токът спря преди 6:00ч. Докараха агрегат към 10:00ч. Според Вас това ли е "незабавна" реакция? Защо заблуждавате обществото, че сте си си свършили перфектно работата? Дано не Ви се налага да разчитате на подобна "незабавна" реакция...

04.06 2014 в 13:18

Крайно време е кражбата на елементи от инфраструктурата да се наказва като тероризъм.
Крайно време е, наказанията да се акумулират. Сега, ако един престъпник бъде осъден по 10 обвинения, девет от прстъпленията му са безнаказани, защото се изпълнява само едно от наказанията.
Крайно време е да се разбере, че затворът служи не да превъзпитава / това е невъзможно/ , а да оттърве нормалните граждани от от престъпниците.
Да вземем пример от братята американци, при повторно престъпление присъдата е около 25 години. А в по-тежките случаи към 800.

04.06 2014 в 13:11

Цигански крадци и убийци.

04.06 2014 в 13:08

Да бе, ако променят закона за изкупуването на цветни метали на едни ще им изстине мястото в парламента, други ще си останат без електорат