Кораб потъна наполовина в Дунав край Русе

OFFNews Последна промяна на 01 март 2017 в 09:56 1750 0

Снимка БГНЕС

Тласкачът "Панайот Волов", част от флота на Параходство "Българско речно плаване", потъна наполовина във водите на река Дунав при Русе. Това стана в лимана, където корабът е бил на ремонт, предаде БГНЕС.

Институциите не са съобщили публично за инцидента, тъй като тласкачът се е намирал извън плавателния път и не е пречил на движението на корабите.

Корабът, който е на 52 години, е потънал на 9 февруари, като за това веднага е била уведомена дирекция „Речен надзор“-Русе.

„Вследствие на ледовете се е образувала пробойна, от която нахлува задбордна вода. Отидохме група инспектори да проверим за какво става въпрос, имаше служители от Параходство БРП, които се мъчеха да овладеят положението. Беше уведомена също и областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. На следващия ден установихме, че не може да бъде преустановено нахлуването на задбордна вода и взехме мерки по отношение на ограничаване на замърсяването във вътрешния воден басейн. Имаше известни затруднения, тъй като около авариралия кораб имаше доста лед, но успяхме да поставим бонови заграждания за ограничаване на нефтоводните смеси, които биха излезли на основното русло на реката“, обясни директорът на „Речен надзор“-Русе Иван Жеков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !