Контрабандни цигари за 5 млн. лева са иззети на пристанище в Бургас

OFFNews Последна промяна на 30 март 2021 в 15:16 1590 0

Контрабандните цигари за 5 млн. лева са открити на фериботно пристанище в Бургас. Трябвало е да минат транзитно през страната ни и да достигнат до Грузия.

Това заявиха на брифинг окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и Тихомир Каменов, зам.-директор на Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване".

"В неделя пристига ферибот от Грузия за Унгария, превозващ ремаркета със стоки. Някои са били селектирани за проверка, като на рентгена се видяла различна плътност", заяви Каменов.

Декларирани са домакински хартиени ролки и те покриват съвсем малка част от пратката, цялата останала част е заета от цигари - около 13 млн. къса, обясни още той. 

Прокурор Чинев заяви, че броят на кутиите цигари е повече от 651 хиляди. Те са от две редки марки, непознати на българския пазар. Към момента няма задържани за контрабандата. 

Тихомир Каменов добави, че става въпрос за общо 35 ремаркета, като само в едно е имало цигари. По думите му това е най-голямото открито количество контрабандни цигари за тази година. 

Образувано е досъдебно производство за квалифицирана контрабанда за търговски цели в големи размери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови