Колоездач в "Пирогов" след лошо падане на пътя

OFFNews Последна промяна на 17 май 2015 в 09:00 8719 0

17-годишен младеж е транспортиран снощи за "Пирогов" с тежка травма след падане от велосипед край Благоевград, съобщи БГНЕС.

Инцидентът станал на пътя от село Хърсово към града. Пострадалият тежко младеж и още един негов приятел предприели разходка с велосипедите си до селото, намиращо се на 8 км над областния град. След което се спуснали обратно по стръмния път от селото към парк "Бачиново" и Благоевград. Пътят в началото на спускането, в продължение на километър, е стръмен, с два остри завои и отвесен скат отляво. Приятелят, стигайки равния участък след спускането се обърнал, но видял, че 17-годишният Алекс не го следва. Спрял и се върнал, търсейки го по пътя обратно към Хърсово. На около 500 метра след двамата колоездачи се движел джип със служители на горското. Те видели как 17-годишнното момче излиза от пътя, премята се през кормилото на велосипеда и се търкаля по ската надолу.

Служителите на горите се спуснали по стръмния скат и изнесли на пътя пострадалото момче, след което го транспортирали до Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. Пострадалият колоездач бил с охлузвания, но не можел да движи краката си. След направените му изследвания е установена фрактура на два от прешлените.

С временна опасност за живота, поради възможните усложнения от притиснатия от фрагментите на счупените прешлени гръбначен стълб, 17-годишното момче е транспортирано за УМБАЛСМ "Пирогов".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови