Клиент на спецпрокуратурата влачи куфар с дрога по улица в Младост

OFFNews 30 май 2016 в 13:36 11544 3

Клиентите на Специализираната прокуратура О. Попов и П. Йорданова са задържани със 101,5 кг наркотици в столичния квартал "Младост" 1. Дрогата била в куфар, който Попов влачел по улицата. 

С постановление на прокурор при СГП бяха задържани за 72 часа П. Йорданова (49 г.) и О. Попов (43 г.) за държане в съучастие на наркотични вещества – амфетамини с тегло от 101.5 кг. Двамата са арестувани при провеждането на акция на ГДБОП в столичния квартал „Младост” 1. По предварителна информация в схемата е участвало и трето лице, но в хода на разследването е установено, че не се касае за организирана престъпност, а престъплението е извършено от Йорданова и Попов в съучастие.

Задържаните се движели в автомобил марка „Сеат”, като се насочили към друг автомобил – Фолксваген „Поло”. Те спрели на улица в кв. „Младост”. Двамата излезли от автомобила си и Йорданова се отправила към „Фолксвагена”. В този момент Попов извадил от автомобила „Сеат” един куфар и се насочил към Йорданова. Започнал да го влачи по улицата в посока към „Фолксвагена” и в този момент бил арестуван. 

Йорданова също е задържана в близост до другия автомобил, в който при извършване на претърсване и изземване, е открит още един куфар с амфетамини. В двата куфара амфетамините са били разпределени в четири чувала от по около 25 кг.

При разследването е извършено и претърсване, и изземване, на жилищата на двамата. В единия от адресите на мъжа са иззети и 2.490 кг. марихуана, която е била разпределена в общо пет пресовки. В автомобила на жената е открито заглушаващо техническо устройство за мобилни телефони.

Йорданова и Попов са привлечени с прокурорско постановление по обвинение за държане в съучастие на наркотични вещества с цел разпространение. Жената не е осъждана и срещу нея няма неприключили досъдебни производства. Мъжът не е осъждан, но е обвинен за участие в Организирана престъпна група, като делото се наблюдава от специализираната прокуратура.

На 31.05.2016 г. прокурор при СГП ще внесе в Софийски градски съд искане за постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража” на двамата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12678

2

ovgun

30.05 2016 в 18:04

Хванали са мулетата. Вече 100 години целия свят под егидата на ООН води война с дрогите, за да прибира мулетата и дилърчетата или с други думи - пионките на мафията. Успеваемостта е отрицателна, а мафията и бизнесът с наркотици по-могъщ от всякога.