Километрични опашки на КПП-тата и изнервени шофьори

OFFNews 01 май 2020 в 09:17 4534 3

Снимка BGNES

Шофьори с непопълнени декларации, изнервени, правещи се, че не са разбрали разпоредбите на полицията, затрудняват работата на КПП-тата. Пик на натоварване се очаква през целия ден, като „пик“ значи опашка от поне 2-3 километра, съобщи Любомир Костадинов, зам.-началник на отдел “Пътна полиция” в СДВР, пред БГНЕС.

„Трафик от денонощието има. През него са излезли около 40 000 автомобила. Върнатите автомобили са около 3 000 до 4 000 коли. По статистика върнатите граждани са около 7-8 000”, посочи Костадинов.

И вчера имаме случай на шофьор с алкохол, и то на товарен автомобил, само по КПП-тата засякохме поне 7-8 човека. От вчера започна акция за мотористи, гонки, като само за вчера има 5-ма мотоциклетисти в нарушение, като двама са без категория. Те ще бъдат привикани и ще понесат своето наказание“.


На КПП-тата полицаите преценяват кого да проверят за алкохол, като непрекъснато се отклоняват автомобили за проверка според преценката на проверяващите полицаи.

„В декларациите, които гражданите оставят на КПП-тата с мотива, че отиват на работа, трябва да е подаден номер на управителя на фирмата, като колегите звънят за проверка, – не винаги, но в повечето случаи“. Има и брутални случаи на опити за минаване, но хора, отиващи на почивка, няма да бъдат пропускани.

Пикът на завръщащи се очаква на 6-ти май вечерта или 7-ми сутринта, добави Костадинов.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10372

3

elbarbudo

01.05 2020 в 12:49

Браточка, на тва му се викаше сарказъм, май...

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

01.05 2020 в 12:29

elbarbudo що не постнеш отгде прочете, че тръгналите тарикати са заразили във Видинско? Там не тръгнаха ли нещата от един от самолет и гастарбайтер, пък от самолета пламна ПЪРВО болницата, щото докторите и сестрите бяха ама толкоз много, много осигурени със защитни облекла.. Тип - "газ, чорапи, наметало" и ръкавици с ТРИ пръста от 1984 год. Па си виж и репортажа от гара Орешец - как след като сме готови и пингвините за обличаме с обкла от преустроената ни икономика, пак снабдяваме дома със 1984-та година..
В шивашкия цех заразата тръгна от Буковлък.. А пък в Буковлък тръгна и там от САМОЛЕТ и гастарбайтер...
Но не тръгнаха от тръгналите тарикати..
Па си виж как генерал Годжи говори за плато.. А днес трябваше да БЕРЕ ПИКА НА ЗАРАЗЕНИ от тръгналите за Великден..

10372

1

elbarbudo

01.05 2020 в 11:08

Тарикатите пак тръгнаха да заразяват. След болницата и домовете във видин и шивашкия цех, къде ли ще ударят?