Килърът от Слънчев бряг си признал вината

OFFNews Последна промяна на 04 юни 2018 в 09:27 2652 0

Килърът от Слънчев бряг си признал вината

Задържаният за убийството на бизнесмена Коста Миджурин в Слънчев бряг си е признал вината, съобщава bTV. 37-годишният стрелец Михаил Станчев, който беше задържан при опит да напусне страната, си е признал вината. 

Очаква се да бъде поискана и постоянна мярка задържане под стража.

По обясненията му той извършил престъплението от ревност.

Стрелбата стана пред хотелски комплекс, когато в курорта е било пълно с туристи. Жертвата е бил собственик на игрални зали от дълги години. С опасност за живота е 22-годишната му спътница Симона, която е служителка в едно от казината му в курорта. Тя е дъщеря на полицейски шеф.

Според разследващите става въпрос за класически любовен триъгълник. "Категорично установено по делото е, че повод за деянието е необузданата ревност, изпитвана от дееца", посочи пред bTV окръжният прокурор Георги Чинев.

По думите му обвиняемият е признал за престъплението и съдейства на разследващите. Той имал връзка с простреляната Симона от началото на май, като ревността му се породила от действията на нейния началник, който в някои моменти се държал с нея грубо, а в други - галантно, водел я на вечери и т.н.

Балистичната експертиза е установила съвпадение между законно притежаваното лично оръжие на арестувания и един от куршумите, поразили жертвите му.

Извършителят беше заловен с оръжие и боеприпаси при опит за бягство в Турция – той е с чисто криминално минало. Застрелял жертвата си от упор, след което стрелял по момичето, което се опитало да го спре.

Днес по никакъв начин не си личи къде е било местопрестъплението. Хотелиери подчертаха пред камерата на bTV, че случаят е битова драма, каквото може да се случи навсякъде по света и няма основания за притеснение както за туристите, така и за работещите в курорта и техните близки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови