Как да оберем 20 000 лева от поща? (инструктаж)

OFFNews 13 февруари 2017 в 16:45 8518 2

Изключително нагла кражба на около 20 000 лева е станала в пощата в столичния квартал "Суходол", научи OFFNews от свои източници. От държавната компания потвърдиха информацията, която официално не присъства в информационните сводки на пощите и на МВР.

Случаят е от 8 февруари. Касата на пощата в Суходол е била заредена с парите за пенсии за възрастните хора в крайния квартал. Броени минути след като пощенската служителка заключва касата с парите, в пощата нахълтва запъхтян униформен с думите: 

"Обраха ни. Отворете касата и напуснете. Трябва да направя опис на наличните средства", казал човекът, който пощаджийката взела за служител на фирмата "ВИП Секюрити", която обслужва инкасо дейността в пощите.

Жената изпълнила заръката. Чак после се усетила, че мъжът не е в униформа на охранителната фирма, а в маскировъчна военна. Обаче вече било късно. Мнимият гард духнал с всичките пари.

Проблемът в разплитането на случая е и заради това, че в кварталната поща в Суходол няма видеонаблюдение. Така единствените свидетелски показания са на лековерната пощаджийка. 

Една от версиите, по които се работи, е инсценировка на грабеж, твърдят източниците на OFFNews.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42250

2

Denis Rizanov

13.02 2017 в 16:58

Материално отговорно лице, да отвори касата си и да напусне?! Без опис и заповед за прекратяване на вменените му задължения?
Тва да не ти е да си Премиер и да подаваш оставка?

15614

1

OTBPAT

13.02 2017 в 16:53

" Отворете касата и напуснете."

вЕрно? Ох леле... толкова нелепо звучи, че може и да не е партенка