Как да действаме при пожар вкъщи (актуално за отоплителния сезон)

OFFNews Последна промяна на 19 ноември 2018 в 14:51 2571 1

С понижаване на дневните температури и ежедневното използване на отоплителни уреди значително се увеличава рискът от възникване на пожари в бита. Само за последната седмица са възникнали почти 200 битови пожара, при които са загинали петима души, а други 13 са пострадали, съобщава МВР. За да не се допускат сериозни инциденти, е важно да спазваме основните правила за пожарна безопасност.

Експертите от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ препоръчват използването на отоплителните и нагревателните уреди да става при стриктно спазване на правилата за пожарна безопасност, както и да се отчитат специфичните им характеристики. Задължително е на разстояние от един метър около тях да не се поставят и съхраняват горими материали.

Преди да напуснем дома си, е добре да проверим и да изключим всички отоплителни уреди. Препоръчително е да не покриваме електрическите уреди и да не сушим директно върху тях мокри дрехи.

От пожарната припомнят, че самотноживеещите и трудноподвижните хора, както и децата, са най-рисковите групи при пожар в бита.

При пожар потърсете помощ на телефон 112.

Още за правилата за пожарна безопасност през отоплителния сезон може да прочетете в прикачените информационни брошури.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12193

1

SC

20.11 2018 в 12:30

Откъде мога да изтегля въпросната брошура с по-високо качество? Искам да я разпечатам, но не я намирам в сайта на МВР.
 
X

Парламентът на живо