Йовчев: Ситуацията във Врачанско е изключително тежка

Ивайло Анев Последна промяна на 03 август 2014 в 08:54 3655 5

Десетки къщи са паднали, а стотици са под вода в резултат голямото количество валежи от тази нощ във Врачанско. Това съобщи за  министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Министърът уточни, че ситуацията е изключително тежка. Той пътува към засегнатия район заедно с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

„Валежите във Врачанско са довели до преливането на два язовира и стотици къщи са под вода, десетки са разрушените от стихията, до момента нямаме данни за жертви, но трябва да се уверим, че под срутените сгради няма хора”, уточни министърът.

Той посочи, че на място има над 300 души от екипите на Гражданска защита „Пожарна безопасност“, от полицията. На място са екипи от Министерство на отбраната с техника, включително и хеликоптери. Има създадена организация. На място е и БЧК, както и екипи от Министерство на здравеопазването, Бърза помощ, екипи от психолози.

По думите му има добро взаимодействие с местните власти и всичко необходимо се прави.

„Трябва да кажа, че екипите на „Гражданска защита“ и полицията извършиха чудеса от храброст вечерта, за да евакуират хората – над 500 души са евакуирани през нощта и този процес продължава. В момента пътуваме в тази посока с главния секретар, за да видим дали е необходимо още нещо да бъде направено по координацията и взаимодействието между отделните организации, които имат функции по това. Надявам се, наистина, че няма да има жертви", допълни Йовчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.08 2014 в 12:56

До:6
Сърбите имат армия , ние неаме. Останаха само гумени лодки и тараби. А! И генерали с министерски заплати...

03.08 2014 в 11:05

... съхранението на подобни лица чрез прибиране на "топло" е задължително!

03.08 2014 в 11:02

Йовчев има капацитет и компетентност за премиер. БСП можеше поне да направи опит да сформира второ правителство начело с него.

За съжаление Станишев се оказа неспособен да задържи властта и да се пребори едновременно с ГЕРБ и коварното ДПС, които му забиха нож в гърба. Така едно от най-свестните правителства на България отиде в историята, за да направи път на един банкянски политически авантюрист.

Да се надяваме, че е за кратко, и някои политици от правителството на Орешарски ще продължат обществено полезната си дейност и за в бъдеще. Страната има дефиците от можещи личности, и всеки който струва нещо, трябва да бъде съхраняван грижливо.

03.08 2014 в 09:46

ТЕЖКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В ДЪРЖАВАТА! ОФЧЕВИЯ Е ПРЕСТЪПНИК №1!

... ТЕЖКА Е КОРУПЦИЯ СРЕД ЖУРНАЛИСТИТЕ... МЪЛЧАТ И ЗАМАЗВАТ ЖАЛКИТЕ ПИСАРУШКИ... НЕТЪРПИМО Е! МОРЕ ОТ ЛЪЖИ НИ ДАВИ!!!

03.08 2014 в 09:20

Сърбите си изкараха армията с понтони да спасят хората а ние с две гумени лодки и с тараби. Тотални ненормалници и некадърници. ЙОВЧЕВ ТИ СИ ТОТАЛЕН ИДИОТ.