Йовчев: Ситуацията във Врачанско е изключително тежка

Ивайло Анев 03 август 2014 в 08:54 4087 5

Десетки къщи са паднали, а стотици са под вода в резултат голямото количество валежи от тази нощ във Врачанско. Това съобщи за  министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Министърът уточни, че ситуацията е изключително тежка. Той пътува към засегнатия район заедно с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

„Валежите във Врачанско са довели до преливането на два язовира и стотици къщи са под вода, десетки са разрушените от стихията, до момента нямаме данни за жертви, но трябва да се уверим, че под срутените сгради няма хора”, уточни министърът.

Той посочи, че на място има над 300 души от екипите на Гражданска защита „Пожарна безопасност“, от полицията. На място са екипи от Министерство на отбраната с техника, включително и хеликоптери. Има създадена организация. На място е и БЧК, както и екипи от Министерство на здравеопазването, Бърза помощ, екипи от психолози.

По думите му има добро взаимодействие с местните власти и всичко необходимо се прави.

„Трябва да кажа, че екипите на „Гражданска защита“ и полицията извършиха чудеса от храброст вечерта, за да евакуират хората – над 500 души са евакуирани през нощта и този процес продължава. В момента пътуваме в тази посока с главния секретар, за да видим дали е необходимо още нещо да бъде направено по координацията и взаимодействието между отделните организации, които имат функции по това. Надявам се, наистина, че няма да има жертви", допълни Йовчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews