Изнасилвачът от Варна е лежал в затвора

OFFNews 11 август 2017 в 09:35 4405 1

Валентин Радев

27-годишният мъж, задържан за изнасилването на жена във Варна, е криминално проявен и е лежал в затвора. Извършителят е от ромски произход, обяви в сутрешния блок на bTV вътрешният министър Валентин Радев. Срещу задържания е повдигнато обвинение.

Министърът коментира и други тежки криминални случаи от последните дни, като например за избягалия от затвора в Стара Загора престъпник, когото МВР все още издирва. „Имаме информация, че искал да отиде на определено място. Интересно е защо е избягал малко преди да излежи присъдата си”, каза Радев. Той отказа да съобщи името на мястото и увери, че полицията работи активно.

Полицията продължава да работи и по случая с нападнатия и пребит в Борисовата градина журналист Иво Никодимов.

Министърът посочи, че 1000 служители на МВР от големите градове отиват в малките населени места. Коментарът му бе във връзка с пребитото и обрано възрастно семейство в търговищко село. Той обясни, че се работи по случая и се проверява роднина с говорен дефект. По думите му, най-вероятно въпросният човек е извършител на бруталното престъпление, защото много добре е знаел къде какво има.

По думите на Валентин Радев престъпността спада. „Усещането в хората е едно, но статистиката показва друго. Моля всички гражданите винаги, когато нещо става, да сигнализират в полицията”, каза той и добави, че ако хората не подават сигнали няма как да се разкриват престъпленията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

1

Новак

11.08 2017 в 11:21

Това последно изречение звучи като - "може да сте бити и е..ни, но това е ваше грешно усещане. Според статистиката сте живи и здрави!"
Все е било простотия, но като това управление не е било. Вече не смея да кажа, че по-зле не може да бъде - всеки път ни опровергават.
 
X

Да помогнем на украинските деца!