Измамници искат пари от името на ЧЕЗ

OFFNews 29 април 2018 в 14:34 4271 0

Ето така изглеждат картите на истинските служители на ЧЕЗ

Измамници искат пари от името на ЧЕЗ, предупредиха от електроразпределителното дружество, предаде БНР.

Те изпращат имейли и подканят за плащането на несъществуващи задължения. Представят се за служители на компанията.

Лъжат, че плащанията са необходими например за възникнали аварии, предлагат услуги срещу пари на ръка. Събират лични данни или номер на електромер.

Компанията призова клиентите си да бъдат бдителни и да подадат сигнал при опит за измама.

От ЧЕЗ изрично подчертават, че не събират лични данни или данни за електромер по телефон и че всички плащания към компанията се извършват по установените за това начини и никога от представител на дружеството в брой извън определените за целта места. Възможно е служител на ЧЕЗ да поиска идентификация по телефон единствено когато клиентът е потърсил компанията.

Разплащания се извършват само в пощенските клонове, в касите на "Изи пей" и "Браво инвестмънт" и по банков път. Компанията призовава при всяко съмнение за злоупотреби, корупционни практики и други нередности, потребителите да се свързват с органите на МВР.

Всеки служител на ЧЕЗ е длъжен при поискване да се легитимира със своята служебна карта, която съдържа трите имена, длъжността и снимка. На гърба ѝ има телефонен номер, на който клиентите могат да проверят самоличността на служителя. При отказ да се предостави картата, потребителят има право да поиска съдействие от полицията.

Информация за възникнали аварии и инциденти може да бъде получена на сайта на компанията, на телефон 0700 10 010 или на имейл [email protected].

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови