Изчезналият Емил Боев е видян за последно в гора в покрайнините на Перник

OFFNews 31 януари 2023 в 09:40 2592 0

Боев

Снимка Стоп кадър БНТ

Мартин Боев

Издирваният Емил Боев от Перник е видян за последно в къща в покрайнините на миньорския град. 25-годишният мъж изчезна на 29 януари, а вчера доброволци са се натъкнали на следа - видеозапис от гора в покрайнините на Перник.

"Потвърдихме запис, направен в нощта, където се вижда, че Емил е в къща в гората в покрайнините на Перник. Търсихме до късно снощи, оттам поеха полицаите с термодронове и термокамери. Аз чакам нареждане от спасителите, за да видя къде може да съм полезен", съобщи братът на Емил - Мартин Боев, пред БНТ.

Според него Емил е бил много дезориентиран, опитвал се е да отиде на познато място и просто е тръгнал накъдето му видят очите. Досега не се е случвало да изчезне.

"На този етап ми стана ясно по поведението му, че просто е бил сериозно дезориентиран, пиян, опитвал се е да се прибере, да намери посока. Това е гора, в която аз самият се изгубвах, докато обикалях. На този етап изключвам всякакви умишлени опити от него, почти съм убеден, че просто иска да се прибере. Зоната е изключително опасна, бяхме 20 души, трябваше ни огромна дисциплина, за да можем да се разбираме къде сме, бяхме с подходяща екипировка, храна, вода и пак ни беше трудно", посочи още Мартин Боев.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Там ли му е мястото на Войнишкия паметник (подкаст с Манол Глишев)