И кметът на Панагюрище обяви, че той и семейството му са заплашвани

OFFNews 26 януари 2023 в 09:31 4083 2

кмет

Снимка Стоп кадър Нова тв

Никола Белишки

Кметът на Панагюрище Никола Белишки обяви, че семейството му е заплашвано.

Сагата със заплахите тръгна от сина на Белишки - Иван, когото депутатът от "Възраждане" Стоян Таслаков набеди в заплаха с пистолет срещу себе си. Нападението над народния представител се случило в Панагюрище, но Иван Белишки бе задържан в столицата. От партията твърдят, че Таслаков е вторият техен депутат, когото Иван Белишки заплашва с убийство и обявиха, че конфликтът е политически

Според кмета Никола Белишки обаче обвиненията срещу сина му били "поредна политическа бухалка" и даде друга версия за скандала. 

"Със сина ми съм говорил не повече от 10 минути, тъй като в същия момент се извършваше обиск в жилищата в София и в Панагюрище. Предисторията е дълга, започва преди повече от година и половина. Еманацията беше запалването на руското знаме, за което Иван съобщи и по вашата телевизия, че го прави, защото не е съгласен с политиката, водена от обкръжението на Путин. След това има безброй сигнали от г-н Таслаков", заяви Никола Белишки пред Нова тв.

По думите му имало "заплахи от страна на привърженици на политическата партия, която представлява г-н Таслаков, включително заплахи за убийство, както и към мен за физическа саморазправа". Кметът е подал сигнал и човекът, който отправял заканите, бил установен. Кметът обаче няма представа дали въпросният човек има връзка с някоя политическа партия.

"Това е поредната политическа бухалка, не говорим само за "Възраждане". Връщам назад 2 години и половина. Лице, което се представи като Сашо Генчев, заплаши мен и сина ми, поиска да си подам оставката. Сигнализирах полицията. След година и половина се оказа, че не може да се открие това лице. Профилът се закри", каза Белишки и допълни, че заканите били за доноси за изнудване, за икономически престъпления и това реално се било случило.

Освен това провокациите срещу сина му от страна на Таслаков и компанията около него били многобройни, твърди кметът.

"Синът ми е млад човек, преди няколко месеца навърши 23 години. Като млад човек е необуздан и буен", все пак призна Никола Белишки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

2

Propaganda

26.01 2023 в 12:15

Запалваш, съвсем разбираемо, нациския национален флаг на раССия, нападат те дивите орди на родните русофили и прочие генетичен боклук...
...ми, момчето е с правото си да се брани.

810

1

Гнусни руски подлоги са тези фашисти от Израждане..За национално предателство да бъдат разследвани, а синът на кмета е герой!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!