Стоян Таслаков от ''Възраждане'': Аз съм вторият депутат, срещу когото са вадили пистолет

Ружа Райчева 25 януари 2023 в 10:42 2433 2

Снимка БГНЕС/Владислава Григорова

Аз съм вторият депутат, срещу когото са вадили пистолет. Конфликтът е политически, а не личен, заплахите от Иван Белишки започнаха преди два месеца. 

Това заяви в кулоарите на Народното събрание депутатът от "Възраждане" Стоян Таслаков по повод вчерашното нападение срещу него от Иван Белишки - син на кмета на Панагюрище. Баща му Никола Белишки е член на партия ГЕРБ.

Той разказа, че друг депутат от "Възраждане", Климент Шопов, е бил заплашен от Белишки миналата година в Сливен, когато синът на кмета на Панагюрище "се опитал да подпали дома на циганин". "Нашият колега е защитил циганина и затова е бил заплашван преди мен. Имаше назначена охрана", заяви Таслаков днес. 

Депутатът каза, че миналата седмица е имало подобен случай с агресия от страна на Белишки пак в Панагюрище. Тогава той "блъснал и заплашил живота" на Таслаков: "Тогава пак подадох жалба. Обявиха, че лицето ще бъде задържано, но резултат нямаше и затова вчера се стигна до тази случка."

По думите му Белишки го е заплашил, че знае къде живее и че ще бъде причакан от него. Според Таслаков причината за вчерашната агресия е сигналът, който е подал миналата седмица.

"Нямам наранявания, паркирах всички удари. Ще изкараме да видим правораздавателните органи какво ще предприемат. Този човек е от онези прослойки - проукраински е настроен, настроен е и срещу циганите. Заплашвал е десетки хора, той е рецидивист", коментира Стоян Таслаков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

810

2

Проукраински и срещу циганите???!!!! На този дупетат и руски ибрик , следващият път по правилата -вадиш оръжие, когато ще стреляш! Има и по-лесен вариант да се отърве България от такива ибрици-заедно с Копейкин да идат в Украйна за да се барят срещу " дискриминацията към българите" ..и този път на военен съд , без черни печати вече!

-1555

1

ob1

25.01 2023 в 10:52

Ама не се бийте, де, в една и съща шайка сте!