Хванаха собственика на буса, в който загинаха 10 души

OFFNews 04 юни 2017 в 12:50 21911 0

Собственикът на микробуса, в който загинаха 10 души, е задържан, съобщи на пресконференция в Пазарджик главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

Мигрантите - от Афганистан, Пакистан и един от Сирия - и шофьорът загинаха в катастрофа на магистрала "Тракия" рано тази сутрин, след като неправоспособният водач - 16-годишен младеж, загубил контрол над управлението. Предполага се, че е заспал, защото преди сблъсъка на превозното средство в дърво няма спирачен път.

На пресконференцията директорът на областната дирекция на МВР в Пазарджик Йордан Рогачев и окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов дадоха подробности за инцидента, станал около 4,15 ч. на 98-ми километър в посока София.

Загинали са шофьорът и 9 пътници. 8 са ранени и са приети в болницата в Пазарджик. Един е в Пловдив.

16-годишният шофьор е криминално проявен - регистриран е в полицията за кражба и грабеж от януари в София.

Живеел е в кв. "Модерно предградие".

Полицията работи по три версии за причината за тежката катастрофа - заспиване на водача, техническа неизправност на микробуса или друг автомобил, причинил инцидента, каза още Младен Маринов.

Проверява се също къде и през коя от двете южни граници са преминали мигрантите.

По думите на главния секретар на МВР между 20 и 50 души от чужди държави всекидневно опитват да преминат българската граница през Турция и Гърция. Тази нощ са предотвратени два такива случая, а вчера на българо-гръцката граница в тежкотоварен камион са открити 13 нелегални мигранти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови