Катастрофира микробус с нелегални имигранти, 10 са мъртви

OFFNews 04 юни 2017 в 08:43 17955 1

10 души загинаха в катастрофа на микробус с нелегални имигранти на автомагистрала "Тракия", посока София, съобщиха от областната дирекция на МВР в Пазарджик. Чужденците са от Афганистан и Пакистан.

Катастрофата е станала в района на 98-ия километър малко след 4:20 ч. тази сутрин. Шофьорът е бил неправоспособен. Той е 16-годишен, съобщи МВР. Водачът е загинал на място. Момчето е български гражданин, криминално проявен.

В болници са приети 17 души, 10 от които са почиали от раните си, а 7 са хоспитализирани, съобщи д-р Васил Вълчев, началник на пазарджишката болница. Двама ранени са поети от линейки от Пловдив и откарани в университетската болница там.

„Всички са мъже. Ранените са приети малко преди 6.00 часа тази сутрин в Спешното отделение на болницата. Починалите при инцидента са откарани в моргата, останалите 7 души, според нараняванията си, са настанени в ортопедията, хирургиите и останалите отделения”, уточни д-р Вълчев. Той допълни, че нито един от тях не е носил документи за самоличност. „Въпреки това всички са приети в болницата и им се оказва необходимото внимание и лечение”, каза още началникът на Областната болница.

По първоначална информация микробусът е катастрофирал в дърво, тъй като няма наличен спирачен път. Вероятно шофьорът е заспал.

Мястото на катастрофата бе отцепено за оглед от криминалисти. Движението се регулира от патрул на Магистрална полиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!