Хванаха служителка на банка, източила милион лева от сметки на клиенти

OFFNews 27 ноември 2019 в 13:56 18213 4

Служителка в банка е задържана за източване на 1 милион лева от сметки на клиенти във Варна, съобщи окръжният прокурор в морската сторица Красимир Конов, цитиран от „Фокус”.

Случаят е особено тежък, а разследвания период е 3 години. Заедно с жената, която е присвоила суми на отделни вложители и се е разпоредила с тях, са засечени и други хора. Изясняват се действията на всеки от тях. Изяснява се и механизмът на присвояването.

Засега общият брой на засегнатите не е ясен, но част от вложителите вече са известни. От банката са оказали пълно съдействие. Ще се търси вариант за възстановяване на голяма част от присвоените пари. 

Служителката е с мярка „задържане” за 72 часа. За подобни престъпления законът предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.

„Жената не е криминално проявена. Не е попадала в полезрението на полицията по такъв тип престъпления”, каза директорът на варненската полиция комисар Даниел Пашов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3600

4

В Крак с Времето

28.11 2019 в 07:48

Все някога чашата прелива и отдел "К** за вас" на ДАНС трябва да танцува. Перфектна разработка на танцуващите служби , цели 3 години са гледали сеир, яли , пили и веселили. Така се пързаля цялата държавност от перестройството насам. Накрая ни лук чл , ни лук мирисал. Е, Луканов го отнесе -персонално. Най-интересното "журналис-измамниците" не казват- кои са ужилинете от "морската стоРица"? Тях, бълха ги ухапала,. Сега изневиделица, благодарение на ДАНС, се озъртат като обрани евреи. Ти да видиш!

23293

3

Стефан

27.11 2019 в 20:35

Побъркана от самота стара мома, няма имущество за милион. Нито родителите и.
Начинът ще го търси отделът К на ДАНС, и сигурно ще го намери. Но парите все едно вече са изядени и изпити.
А причините това да се случи, също са очевидни. Вътрешната сигурност на банките видимо няма ресурсът да си гледа работата. Но главните виновни са журналистите. И любимото им "ало измамници". Зер измамниците не са "ало", те са измамници.

12182

1

sawall

27.11 2019 в 15:10

Следващият въпрос: а колко има дето не са толкова алчни и крадат по по-малко и затова никой не ги е хванал още?