Граната взривила училището в Сунгурларе

ОFFNews 30 юни 2015 в 20:15 3759 2

СОУ "Христо Ботев”.

Взривът в СОУ "Христо Ботев” в Сунгурларе на 29 юни е бил причинен от ръчна граната, като засега МВР работи по няколко версии, сред които кандидатурата на училищния директор за кмет на изборите, съобщи bTV, позовавайки се на свои източници.

Органите на реда засега обаче смятат, че взривът е продиктуван от лични мотиви - отмъщение на две момчета, които „въртели гуми” с автомобилите си в училищния двор ден преди взрива и които били задържани по сигнал на директора.

Индидентът, който се случил около 04:00 часа сутринта на 29 юни изпочупи прозорците на фасадата на сградата и изплашил живеещите в района.

Директорът на училището Николай Русев коментира пред „Фокус“ , че няма пострадали, тъй като по време на взрива в сградата не е имало хора. Щетите са незначителни и ще бъдат поети от застрахователното дружество, което е застраховало сградата на училището. Учебните занятия са продължили, с изключение на последните два часа от първата смяна. Учениците са били освободени, за да може служители на полицията да извършат нужните следствени действия. Втората смяна днес е била отменена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!