Горя птицекомбинат във Врачанско, близо до Чирен (обновена)

OFFNews 20 август 2022 в 16:40 4549 4

пожар

Снимка Деница Първанова, „Зов нюз“

Пожар в птицекомбината в с. Мраморен

Пожар избухна в шести център от птицекомбината в село Мраморен, според очевидци пламъците се разпростират към Чирен, където се намира газовият хъб. Трима са били обгазени, съобщи сайтът „Зов нюз“.

Шести център е комбинация от няколко халета, които за се запалили, заедно с прилежащите части около тях. Огънят е обхванал и част от полето. Според очевидци пожарът се разпростира към Чирен.

Хората от птицекомбината са потърсили помощ от жителите на Мраморен, които са се включили в гасенето на пламъците.

Единият от пострадилите е откаран за лечение в МБАЛ “Христо Ботев”- Враца. Другите двама мъже са били обгазени, но след преглед единият се е прибрал вкъщи, а другият, който е отговорник на обекта, е останал с доброволците и колегите си. Няма други пострадали хора, спасени са и птиците в комбината.

Заради силните пориви на вятъра, пламъците от пожара в птицекомбинат “Феникс” се разпростират и в посока село Мраморен, съобщи в късния следобед на страницата си във фейсбук кметът на Враца Калин Каменов. 

"Освен екипите на пожарната са необходими и доброволци, арендатори, фирми със специализирана техника, за да може пожарът да бъде потушен", съобщи той.

Част по-късно градоначалникът обяви, че пожарът между селата Мраморен и Чирен е овладян. Причините за възникването му все още не са известни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

4

редовно четящ

21.08 2022 в 11:51

Бяхме предупредени - рашистите са готови да убиват, да палят, да взривяват за да се създадат необходимите условия за ново заробване от газпром. Как пък не се запали селскостопански обект в близост до турски/руzки/ поток?

-7325

3

Иди се прегледай при психолог :)

8053

2

DARTH VADER

21.08 2022 в 00:19

НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА СТАНЕ ЯСНО ЗА ВСИЧКИ,ЧЕ КОГАТО ИМА ИНЦИДЕНТ,БЛИЗО ДО СТРАТЕГИЧЕСКА ИНФРАСТРУКТУРА-ТОВА Е РАБОТА НА СЪВЕТСКИТЕ РАЗВЕДКИ...



МАЛКО БЯХА 70 ДУШИ,ВСИЧКИТЕ ДО ЕДИН ТРЯБВА...

22548

1

dolivo

20.08 2022 в 21:03

"птиците са спасени" интересно