Гонка в София: Шофьор помете 7 коли, за да избяга от патрулка

OFFNews 20 юли 2018 в 10:46 5492 1

Гонка в София: Шофьор помете 7 коли, за да избяга от патрулка

По време на гонка между полицейски патрул и автомобил тази сутрин в София са блъснати седем автомобила, след което нарушителят е задържан. 

От МВР съобщиха, че е задържан 27-годишен мъж, който не се подчинил на подаден сигнал от униформени полицаи. Това се е случило около 4.20 часа тази сутрин. Полицаите искали да спрат водача заради получен сигнал за рисково шофиране в района на ул. „Кирил Драганов“ и „Калотина“.

При подаден сигнал за спиране водачът не се подчинил, а в опита си да избяга, ударил последователно 7 паркирани автомобила.

След кратко преследване 27-годишният шофьор е задържан в близост до произшествието и отведен с полицейска мярка до 24 часа във Второ РУ. Той е отказал полеви тестове за алкохол и наркотици.

По случая е образувано досъдебно производство. Предстои доклад на събраните материали в прокуратурата. 

По аналогичен случай са работили вчера столичните полицаи. Сигнал за такси с неадекватно поведени на пътя в района на бул. „Рожен“ е подаден около 17.00 часа от служител на СДВР, който не е бил на смяна.

Веднага към мястото са насочени екипи на „Пътна полиция“ и шофьорът е задържан на бул. „Ломско шосе“, като преди това той е ударил последователно и нанесъл материални щети на 9 паркирани автомобила. Установено е, че таксиметровият шофьор е седнал зад волана с отнето свидетелство за правоуправление. При задържането той е отказал проба с дрегер. И по документирането на този случай работата продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови