Гинеколог от Шумен гърмя по деца с пушка

OFFNews 15 януари 2016 в 16:54 8237 11

Полицията в Шумен разследва инцидент, при който лекар е стрелял по деца с пушка.

В 21.41 часа снощи е подаден сигнал, че мъж е стрелял с пушка по малолетни деца в района на Математическата гимназия, съобщиха от ОД на МВР - Шумен. За изясняване на случая на ул. “Кирил и Методий” е пратен полицейски екип. Децата показали на униформените служители мястото, където по техни думи мъжът е стрелял с пушка.

Самоличността на мъжа е изяснена. Той е на 54 години, а по информация на "Дарик", това д-р Румен Радев, акушер-гинеколог от шуменската многопрофилна болница. Той е дал показания, в които обяснил, че е хвърлил пиратка, защото под прозореца му децата вдигали шум като ритали кофа за боклук. 

Жената, която е подала сигнала в полицията, е отказала да даде писмени показания. Днес инспектор от Детска педагогическа стая ще разпита децата. На място е извършен оглед. Работата по образуваната проверка продължава. Материалите по случая ще бъдат докладвани на компетентната прокуратура.

Пред Дарик децата разказаха, че всичко се е случило, когато се прибирали от тренировка по карате в сградата на гимназията. 10-годишният Калоян Марчев разказа, че едно от по-големите момчета ритнало контейнер за смет, след което от тераса на третия етаж на блок на ул. „Кирил и Методий" се показал мъж, който насочил пушка към тях.

„Каза: "Вие ще вдигате ли още гюрултия?" и зареди пушката, а ние побягнахме", разказа Васил Чепишев, който също е на 10 години. Той каза още, че се е чул и изстрел, първоначално оръжието е било насочено към децата, но изстрела е бил насочен нагоре, във въздуха. Децата казаха, че много са се уплашили при звука от стрелбата.

„Никога не съм си представяла, че мога да си видя детето в такова състояние, цяла нощ трепери и е в шок", разказа Надежда Стоянова - майка на Калоян, която днес също даде показания в полицията.

По информация на Дарик д-р Радев е ловец и има законно притежавано ловно оръжие. По непотвърдена информация в дома му са открити общо три пушки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!