Габровец е тазгодишният Пътен полицай на годината

OFFNews 19 ноември 2023 в 13:12 1696 0

Марио Марков

Снимка МВР

Марио Марков

Марио Марков от отбора на ОДМВР-Габрово е носителят на приза «Пътен полицай на годината 2023». В индивидуалното класиране след него се наредиха Мартин Пасков от СДВР и Венцислав Свирецов от първия отбор на ОДМВР-Бургас, съобщиха от МВР.

Тримата призьори получиха карти на СБА, предоставени от председателя на Съюза инж. Емил Панчев, който е партньор в състезанието.

В отборното класиране най-добре се представи екипът на габровската дирекция, следван от СДВР и ОДМВР-Смолян.

В надпреварата, която се състоя вчера на Морската гара в Бургас, сили мериха 29 мъжки и 4 дамски отбора, като по регламент дирекцията-домакин участва с два отбора. Те се състезаваха в дисциплините „Теоретична подготовка", „Оказване на първа долекарска помощ – теория и практика", „Стрелба", „Майсторско управление на автомобил", „Майсторско управление на мотоциклет" и „Практичен изпит по оказване на първа долекарска помощ".

При дамите победител в индивидуалното класиране е Кристина Андонова от ОДМВР-Ямбол, следвана от колежките ѝ от Стара Загора Биляна Боева – Господинова и Красимира Добрева. В отборното класиране при жените на първо място се класираха дамите от Стара Загора, следвани от колегите им от Русе и Варна.

Наградите на победителите бяха връчени на церемония, на която присъстваха директорът на главна дирекция "Национална полиция" гл. комисар Атанас Илков, началникът на „Пътна полиция", ГДНП комисар Димитър Мичев, директорът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Емил Павлов, д-р Надежда Тодоровска от БЧК и Мария Лазарова от ДАБДП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки