Футболен „фен“ на „Нефтохимик“ нападна бургаска журналистка

OFFNews - Бургас 10 септември 2016 в 13:04 7093 2

Снимка flagman.bg

Побойникът Манол, преди да нападне журналистката

Привърженик на бургаския ФК „Нефтохимик“ нападна и рита в корема бургаска журналистка заради нейна статия.

Грозната случка се разигра вчера, на стадион „Лазур“, на последната тренировка на местния тим, преди днешния мач с „Левски“. Журналистът от burgas24 Стилияна Божидарова разказа, че агресията на „фена“ Манол Тодоров била отключена от нейна статия, писана преди половин година:

Там съм описала как футболист на „Нефтохимик“ дойде при мен и се оплака, че същите тези „фенове“ са ги причакали след мача с „Ботев“ Гълъбово, ошамарили са ги, заплашвали са ги, държали са им сметка за слабата игра. Случаят бе потвърден неофициално и от ръководството на тима. Вчера, въпросните „фенове“, този Манол и негов приятел, започнаха да ми държат сметка, да искат името на футболиста. Аз отказах да си издам източника. Започнаха да ме заплашват. Афектирана от случилото се, им припомних как само преди седмица, „Нефтохимик“ беше глобен с 19 000 лв. заради свастики и бомбички от феновете и че нямат право да се месят в работата на журналистите“, разказа Стилияна.

Тогава Манол й връхлетял, съборил я на земята и започнал да я рита в корема. От ръководството на „Нефтохимик“ се намесили и спрели нападателя. Буквално половин час след като журналистката подава жалба в 5 РУП на полицията, агресорът е арестуван. Районната прокуратура в Бургас започна и бързо досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Законът предвижда и затвор за такова престъпление, максималното наказание е 3 години лишаване от свобода.

Стилияна си е извадила медицинско свидетелство, има кръвонасядания и синини по корема. Категорична е, че ще съди Манол Тодоров, но подобна атака няма да я откаже от работата й.

От „Нефтохимик“ се разграничиха от поведението на своят привърженик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!