Филиповци, Люлин, Триадица и Дървеница са най-засегнати от градушката

OFFNews 08 юли 2014 в 21:37 13043 2

Снимка Георги Савчев

Над 150 сигнала са получени до 20.00 часа в София след падналата градушка, съобщават от МВР.

Продължава работата на над 20 екипа и повече от 80 пожарникари за възстановяване на обстановката в София след падналата градушка.

До момента са подадени над 150 сигнала за произшествия, свързани с граждани, нуждаещи се от евакуация, затиснати от паднали дървета автомобили, наводнени участъци от уличните платна, отстраняване на паднали дървета и опасни предмети от електро-преносната мрежа и пътните платна, както и отводняване на частни домове.

Всички сигнали, свързани с евакуация на хора, са отработени.

Продължава работата на спасителите за отстраняване на паднали дървета.

70-годишен мъж почина, след като бе затиснат от паднало върху него дърво, а други четирима бяха извадени невредими от автомобилите си.

Сред най-силно засегнатите от градушката са квартали и общини са „Филиповци“, „Люлин“, „Триадица“, „Дървеница“, участъци от Цариградско шосе, района около Руски паметник и други.

Над 20 сигнала са получени и в Монтана. Те са предимно за наводнени участъци от уличните платна, за необходимост от отстраняване на паднали дървета и опасни предмети, както и за отводняване на частни домове.

7 екипа с 25 служители са се включили в отработването им.

В столицата до 20 ч. са станали 155 леки пътни - произшествия и 3 тежки, информират от КАТ-Пътна полиция при СДВР. Няма загинали, по първоначални данни трима са пострадали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!