Евакуираха блок в Ботевград, намерени са боеприпаси

OFFNews 06 юни 2018 в 13:50 5663 0

В апартамент в блок в Ботевград има намерени общоопасни взривни вещества. Извикани са специалисти от отряда за борба с тероризма, които да ги обезвредят, съобщи от парламентарната трибуна главният комисар на МВР Младен Маринов. 

Маринов бе в Народното събрание по настояване на БСП. Социалистите настояваха да бъде изслушан вътрешният министър Валентин Радев по случая със застреляния избягал затворник Владимир Пелов. Министърът обаче е в чужбина и нямаше как да даде лично обяснения пред депутатите.

Блок 12, намиращ се на бул. България, е евакуиран и разследващите ще могат да продължат с действията си едва след като боеприпасите бъдат обезвредени. 

Маринов отрече появилата се информация, че апартаментът с боеприпасите е на жената на Марио Панчев, който снощи застреля Владимир Пелов. Главният комисар обаче обясни, че процесуално-следствените действия в блока имат връзка със снощната стрелба.

Последният сиглнал за местонахождението на Пелов е бил от 2 юни, но той не е бил открит от органите на реда.

Пред депутатите Маринов обясни, че от снощи има засилено полицейски присъствие в района и ще продължи да има такова, докато е необходимо. Той разказа и каква е била обстановката в града след стрелбата: "Множество граждани са се събрали на мястото. Имало е напрежение, защото не са имали информация за случая, носели са се слухове. Това наложи през нощта спешно да изпратя сили от СДВР и "Жандармерия", за да възстановят обществения ред и да не допуснат инциденти".

По време на изслушването му пред депутатите Маринов обяви, че Пелов, който избяга през главния вход на Централния софийски затвор, се е "отклонил" от затвора. Употребата на тази дума предизвика недоволство сред депутатите.

"Снощи бяхме свидетели на тежък инцидент, престрелка в град Ботевград. Едно от лицата не е отклонило се, а избягало от Централния софийски затвор. Явно в Ботевград снощи не е имало чистачка, за да ги спре да се избият. Единствено късметът е спасил жителите на Ботевград да не загинат в тази престрелка", коментира след изслушването депутатът от БСП Иван Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови