Екшън в София: обир на инкасо, подпалени коли и заключени с белезници охранители

Рени Петрова 15 ноември 2022 в 11:15 14444 7

обир на инкасо автомобил

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Паркингът, където е извършен обирът на инкасо автомобил в столичен мол.

Екшън се разигра тази сутрин в София.

След обира на инкасо автомобил до мол на Околовръстния път в София, за който OFFNews съобщи по-рано днес, колите, с помощта на които той е бил извършен, са били подпалени - съобщи прокуратурата на брифинг преди минути.

Запалените коли са с украински номера. Те са били обявени за издирване.

Инкасо автомобилът е влизал в паркинга на столичния мол, за да зареди банкомати в търговския център. Нападетелити са били с тъмни дрехи, ръкавици и маски. Имали са пистолети и най-вероятно дълги оръжия. 

Зам.-градският прокурор на София Иво Илиев заяви, че пред инкасото е застанал автомобил, който е препречил движението. Тогава са излезли няколко въоръжени лица. Нападателите са отворили автомобила и са започнали да товарят парите в другата кола. По всяка вероятност сумата е сериозна. 

След като са преместили парите, нападателите са се качили в два автомобила с украинска регистрация.

Според държавното обвинение има връзка с откритите запалени автомобили, защото отговарят по марка и модел на тези, с които извършителите на обира са избягали. 

Извършителите вероятно са знаели предварително маршрута на превозното средство и така са организирали обира. Все още се уточнява сумата, която е открадната. Взети са всички пари от автомобила. 

Заплахата към шофьора и охранителя с него е била: "Излизайте! На земята!". На охранителя са сложени белезници, а шофьорът на автомобила е ударен, но не е нещо сериозно, посочиха още от прокуратурата. 

Има записи от видеокамерите, които все още не са преглади обстойно. Все още тече огледът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

7

Johnny B Goode

15.11 2022 в 19:47

Прав си, не толкова смешен като Бармалейката и Винкела.
По-скоро жалък в комплексираните си напъни да е велик.

2073

5

Johnny B Goode

15.11 2022 в 15:42

Не, смешен си ни.

2073

3

Johnny B Goode

15.11 2022 в 14:08

Еврото не пише от Камчатка.
Той пише, полегнал на скъпия си диван зад прозореца на луксозната си къща в елитен столичен квартал. Отвън градинарят събира последните есенни листа, до него лежи любимата му чантичка-хюмнетка, скъп спомен от младежите му години.
Компютърът му е Елбрус с инкрустирани диаманти и клавиатурата от чисто злато, подарък от Вовата за вярна служба към панславянството и православието.

2051

2

Propaganda

15.11 2022 в 13:55

Евродебилът под мен откри топлата вода. Човек би помислил, че пише от Сицилия, не от некой външен кенеф в любимата му Камчатка.

Той разбира се, като бивша супер барета, дето все още е...
...храбро би се тепал с лошите за пари, дето не са негови, на всичко отгоре са белязани, че и застраховани, че и вече поделени с надлежните куки подпомогнали грабежа.

Ех, евро, евро - тъп си на руССнак.