Джигитите от Лесидрен прегазили и свещеник, МВР мълчи

OFFNews 13 август 2015 в 08:59 3715 15

Джигитите на пътя в Лесидрен са прегазили до смърт и свещеник на селото преди години. Полиция тук няма, гонките са ежедневие, а хората се страхуват дори да споменат имената на мургавите участници в незаконното "свирене на гуми".

Местен човек, който идва за кратко в селото, разказа, че и той без малко да стане жертва на тези гонки. По думите му пред Нова тв момчетата, които карат колите, се чувстват безнаказани. Той ги описа като нагли и заяви, че са се заканили на майка му преди време – заплашили са, че ще я пребият, след като тя им направили забележка, че шумят след 1 часа.

„Никой нищо не предприема. Тук сме само с кмета, хората не идват. И не защото няма какво да споделят, а защото ги е страх. Ромите се чувстват безнаказани", допълни той. Явно тук полиция няма. Вчера беше пазарният ден. Полицаите минаха случайно – да видят какво се „случва” – дали някой е с колан, дали си е пуснал фара. До тук свършва тяхната дейност”, заяви д-р Чернев.

Местните твърдят, че около 10 – 11 човека всяка вечер си правят незаконни надбягвания с коли, но никой не е подавал сигнал срещу тях. 

Кметът на Лесидрен Борис Нешев заяви, че е подавал оплакване преди три месеца и на нарушителите са издадени актове.

„Не мога да кажа дали момчетата са извършвали други престъпления. Не мисля, че са имали. Аз съм говорил с две от тях, предупредил съм ги, те казаха, че няма да се повтаря, но нямаше ефект”, допълни той.

От полицията в Ловеч и на централно ниво отказват информация дали има подавани сигнали и дали има глобявани шофьори. 

Асен Александров, директор на столичното 51 СОУ, където е учил 16-годишният Марино – една от жертвите на трагедията в Лесидрен от вторник, каза, че от училището настояват наказанието за подобно деяние да е същото като при предумишлено убийство.

"Тези деца не са просто прегазени – те са застреляни – от бездушието на обществото ни. Искаме това деяние да бъде квалифицирано и наказано като предумишлено убийство. Защо трябва да се намират свидетели, които да кажат на полицаите какво са видели? Защо полицията се измъква от задълженията си чрез страха на хората? Искаме реформа в съдебната система за адекватно наказание на убийците и ще направим петиция за това”. 

„ Униформените винаги са идвали, когато съм ги поканил", защити кметът на Лесидрен МВР. Той предложи да има полицай в селото или да се върнат нещатните сътрудници. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!