Две жени се борят за живота си след взрива край Мъглиж

ОFFNews Последна промяна на 20 декември 2014 в 08:26 3252 1

Лекари се борят за живота на две жени след вчерашния взрив в завод, който се намира край Мъглиж.

При вчерашния инцидент един човек загина, а четирима души бяха ранени, от тях две жени – с 30 и със 70 % изгаряния се борят за живота си, съобщава Нова телевизия.

След първа помощ в болницата в Стара Загора, те бяха транспортирани в "Пирогов". Настанени са в реанимацията на клиниката по изгаряния.

Фирмата, в която се случи инцидента, е специализирана в производството на патрони, ловни муниции и пиротехнически изделия. Инцидентът стана в цех, който се намира в западната част на Мъглиж, в безопасна близост до цеха на завод „Арсенал” в града.

Вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров допусна, че става дума за грешка в технологичния процес, но не се ангажира с конкретно становище преди заключенията на експертите. Националната следствена служба поема случая.

Според областния управител Георги Ранов заводът е проверяван през октомври и ноември и не са били установени нарушения, които да създадат непосредствена опасност за живота и здравето на работниците.

"Главна инспекция по труда" потвърди това и уточни, че при проверката през ноември е констатирано, че дадените предписания за нарушенията, открити месец по-рано, са изпълнени в срок. Георги Георгиев е в Мъглиж. Ще го включим по-късно в предаването с още информация за възможните причини за трагедията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови