Взривеният завод в Мъглиж бил проверяван през октомври и ноември

OFFNews Последна промяна на 19 декември 2014 в 14:56 2506 0

Взривеният завод в Мъглиж бил проверяван през октомври и ноември

Снимка kazanlak.com

Заводът в Мъглиж, където при взрив днес загина един човек, а други трима са ранени, е проверяван през през октомври и ноември от Главна инспекция по труда.

Експлозията е станала в предприятие, което се намира на няколко километра извън Мъглиж, в непосредствена близост до оръжейния комплекс на „Арсенал”, обясни кметът на града Господин Господинов. По думите му към момента районът на инцидента е отцепен, а на мястото работят екипи на полицията и пожарната.

Взривът е станал около 11.30 ч. във фабриката за амуниции на фирма „Вертекс”, която се намира в западната част на Мъглиж в близост до цеховете на „Арсенал”. 

По информация на Дарик в момента на взрива в предприятието са работели по нов продукт.

Справка от Търговския регистър показва, че фирма „Вертекс” ЕООД е регистрирана на името на казанлъшкия бизнесмен Ганчо Ганев. Предприятието произвежда и търгува с ловни, сигнални амуниции и пиротехнически средства: 15 мм сигнални патрони и звезди, пиротехнически продукти за военната промишленост. Извън производствената си дейност, фирмата е дистрибутор и вносител на широк спектър от ловни и спортни стоки и аксесоари.

На 28 февруари 2014 г. в цех 130 на Завод 4 на оръжейния комплекс на „Арсенал” край Мъглиж избухна взрив. Вследствие на политравма с около 98% изгаряния, загина работещ в завода мъж. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови