Двама ученици са в ареста, причинили смъртта на 29-годишен и старица

Диана Варникова 22 май 2023 в 19:58 3946 0

арест

Снимка Архив

След пътнотранспортни произшествия - в ареста.

Двама ученици от пазарджишко са в ареста заради причинени от тях катастрофи, при които загинаха 29-годишен мъж и 92-годишна жена.

Трагедията се разигра в рамките на 3 дни. Първият инцидент е на пътя Пазарджик-Белово в района на село Лозен, когато 19-годишният И.С. от Белово, шофирайки „Ауди 3“, се блъсна челно в „Опел Зафира“ на 28-годишна шофьорка и причини смъртта на 29-годишния Ц.И.

Виновникът се оказа, че след броени дни е абитуриент и е взел шофьорска книжка преди година. За това време успял да натрупа в досието си 18 административни нарушения на Закона за движение по пътищата.

Днес местният Окръжен съд уважи искането на прокуратурата да го остави в ареста, тъй като е причинил и средни телесни повреди на 12-годишно момче, на бебе на година и 10 месеца и на 15-годишно момче, което е в кома в реанимацията на пазарджишката болница. След събрани доказателства (писмени и веществени доказателства, разпити на свидетели) съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че И.С. е извършил престъплението, за което е обвинен. Въпреки че не е налице реална опасност да се укрие, тъй като има трайно установено местожителство, налице е риск от извършване на друго транспортно престъпление.

Съдът отчете високата обществена опасност на деянието, за което се предвижда наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода.

И още един ученик е в ареста, след като седна зад волана без книжка - това е 18-годишният В.Е., който след маневра на заден ход е блъснал 92-годишна жена и по-късно тя е починала в областната болница. Трагедията се разигра в село Добровница.

Тийнейджърът шофирал БМВ, без да има необходимата правоспособност. Решил да направи маневра на заден ход и блъснал с колата си възрастната жена. Въпреки спешната намеса на пазарджишки лекари, възрастната жена издъхнала в болницата часове по-късно.

Обвиняемият В.Е. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки