Двама с качулки пребиха кандидата за кмет на бургаското село Зидарово Христо Бардуков

OFFNews 22 октомври 2023 в 10:47 3910 0

Христо Бардуков
Христо Бардуков.

Двама мъже с качулки са нападнали един от кандидат-кметовете на село Зидарово, съобщават от Бургаската полиция. Инцидентът е станал в първите часове на деня. 

Нападнатият разказал пред униформените, че двамата го напръскали с лютив спрей и му нанесли удари по главата и тялото, след което избягали.

Пострадалият е с общи наранявания и едно счупено ребро. Той е настанен за лечение в УМБАЛ Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

По-късно стана ясно, че става дума за кандидата за кмет на село Зидарово от местна коалиция "БСП за България, партия МИР и Български гласъ" в община Созопол Христо Бардуков.

Маскирани мутри са влизли и нанесли жестоки удари по тялото на младия общественик и политик от екипа на кмета на община Созопол Тихомир Янакиев. В момента Бардуков е в Интензивно отделение на болницата в Бургас с потрошени ребра и фрактури по цялото тяло, съобщиха от партия МИР.

„Категорично и остро осъждаме акта на насилие извършен по такъв нагъл, безскрупулен и дързък начин срещу Христо Бардуков. Очевидно мутрите и мафията са силно притеснени от факта, че вече четири години са извън управлението на община Созопол и че екипа на кмета Тихомир Янакиев има всички шансове да спечели предстоящите избори още на първи тур. Повече от очевидно е, че мутрите и мафията завладяха и управляват страната и сега прилагат своите мутренски методи, за да завладеят и местната власт. Тези методи на побой и сплашване са присъщи на мутрите от началото на 90-те години и по всичко личи, че това деяние е с цел сплашване и отказване от надпреварата. Категорично се противопоставяме на този вандалски акт и заявяваме, че нас не ние е страх. Ще продължим нашата битка за мир, свобода и справедливост в община Созопол и всяка друга българска община“, заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Лидерът на партия МИР призова полицията и прокуратурата незабавно да предприемат действия и да открият извършителите на това криминално деяние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика