Двама братя пребиха зверски пловдивски полицай

Лекари се борят за живота на униформения. Шумната компания празнувала раждането на дете

Диана Варникова 27 юни 2022 в 15:32 619 0

побой
Двама братя на 39 и 33 години от пазарджишкото село Пищигово са задържани, след като са пребили жестоко пловдивски полицай и техен съселянин.

Двама братя на 39 и 33 години от пазарджишкото село Пищигово са задържани, след като са пребили жестоко пловдивски полицай и техен съселянин.

Униформеният е с тежка черепно-мозъчна травма, с мозъчен оток и е претърпял спешна операция, а лекари се борят за живота му в реанимацията на болница в града под тепетата. Според говорителя на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов сигнал за случая е постъпил в събота около 22.00ч. на спешния телефон-112.

По първоначални данни, получени от подалите сигнала граждани, в центъра на пазарджишкото село Пищигово бил намерен мъж в безпомощно състояние. Той е транспортиран с линейка в държавната болница в Пазарджик, където по-късно било установено, че е служител на ОДМВР-Пловдив. Тъй като травмите са били много сериозни, раненият е транспортиран до пловдивска болница, където му е направена животоспасяваща невро-хирургична операция.

Пазарджишки полицаи са поели разследването. По неофициална информация компания празнувала в центъра на селото раждането на дете. Градусите на купона и изпития алкохол били „на макс“, от заведението се чували силни викове и крясъци, а в това време по пътя минавал служителят на МВР, който си живеел в селото. 34-годишният полицай влязъл при шумната компания и направил забележка да не викат толкова силно и да смущават спокойствието на жителите на Пищигово. В това време върху него се нахвърлили двама млади мъже, които започнали да го ритат в главата и да го налагат с юмруци. След побоя го оставили в безпомощно състояние на улицата.

Освен пазарджишки криминалисти в разплитането на зверския побой са се включили и екипи от сектор „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР-Пловдив. В резултат на проведените съвместни действия са задържани двама братя на 39 и 33 години, и двамата от село Пищигово. Образувана е преписка от дежурен прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик. По време на полицейската операция на територията на селото е задържан и 55-годишен мъж. Униформените установили, че в лекия му автомобил „Хонда“ има монтирана система за светлинна и звукова полицейска сигнализация. Работата по документиране на случая продължава под надзора на прокурор, води се досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови