Демерджиев: Започва проверка дали незаконна сеч е довела до бедствието в района на Карлово

Според министъра полицаи не спирали и не проверявали автомобили с мигранти, ще има уволнен и за случая "Семерджиев", може и да е Симона Радева

OFFNews 03 септември 2022 в 10:16 3353 1

Иван Демерджиев

Снимка БГНЕС/архив

Мерките на МВР по пътищата ще продължат, увери министър Демерджиев

Тече разследване дали незаконна сеч в района на наводнените карловски села е допринесла за водното бедствие след поройните дъждове вчера и преливането на р. Стряма. 

Това заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев по Нова тв. „След като водата се оттегли, започна проверка на къщите, които не са били огледани”, подчерта той. Няма загинали хора, няма и сериозно пострадали, увери министърът.

Иван Демерджиев коментира нарушенията и жертвите по пътищата. По думите му мерките, които предприема МВР, дават резултат. Над 9 хиляди са проверените водачи. Тези действия ще продължат, увери вътрешният министър. 

За случая с Георги Семерджиев, причинил фатална катастрофа на столичния булевард „Черни връх”, при която загинаха две жени, министърът обясни: „Има две дисциплинарни проверки, които са удължени. Изиска се да приключат преди сроковете. Мотивът е да се изчакат материали от прокуратурата. Едната касае Симона Радева, другата - неин колега. Имам съмнение, че са подпомогнали Семерджиев”.

Според информацията, с която Демерджиев разполага, и двете проверки ще приключат на 12 септември. „Ще бъдат оповестени дисциплинарните мерки. Очаква се да бъде наложено дисциплинарно уволнение поне за едното от двете лица”, разкри Демерджиев. 

Има доказателства, че няколко служители на средно изпълнителско ниво в МВР подпомагат незаконната дейност по трафик на мигранти. Те са пропускали автомобили, превозващи чужденците. А патрулиращи не са спирали за проверки тези превозни средства, каза Демерджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови