Дъщерята на дипломат от Украйна нападнала екип на Спешна помощ в София

OFFNews 07 март 2018 в 08:55 7704 0

Дъщеря на дипломат е нападнала екип на Спешна помощ в София, предаде dariknews.bg.

Инцидентът е станал в неделя вечерта в посолството на Украйна. За него са съобщили пред радиото от столичния Център за спешна медицинска помощ.

Екипът бил забавен на входа на посолството от проверяващите и дипломатът, за когото бил подаден сигналът, починал. В момент на афект дъщеря му се нахвърлила върху медиците с юмруци и ритници.

Състоянието на 39-годишния мъж се влошило в неделя и повикали линейка. Тя пристигнала за 10 мин. от "Сточна гара" до ул. „Боряна“ 29 в кв. "Овча купел", където е сградата на посолството, обясни говорителят на Центъра Катя Сунгарска пред Дарик. Проверките на входа продължили повече от 5 минути и пациентът починал.

След нападението била направена проверка, която потвърдила, че екипът е действал максимално бързо.

"Проследихме GPS-а на линейката, пътували са със сирени и светлини, за 10 минути са стигнали. Имало е забавяне 5-6 минути на входа, защото това е посолство и трябва да се извършват необходимите действия за проверка. В момента, в който екипът ни е отишъл, човекът е бил починал. Въпреки това нашият лекар е направил пълния обем реанимационни действия. Всичко възможно сме направили", обясни Сунгарска.

"Що се отнася до самия инцидент - нашият лекар е извикал полиция, те са дошли, извадили са екипа. Искали са им обяснения, написали са. И от тук на сетне тези органи трябва да си свършат работата", поясни говорителят на Спешната помощ.

Сериозни наранявания спешният лекар и парамедикът нямат.

Причината за смъртта на дипломата не се съобщава.

Няма и коментар от украинското посолство до момента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови