Чепеларе обяви частично бедствено положение заради горския пожар

OFFNews 29 август 2023 в 17:30 1161 0

Снимка Wikipedia

Чепеларе

Община Чепеларе обяви частично бедствено положение заради горския пожар, който бушува втори ден в местност над с. Хвойна. Частичното бедствено положение се отнася за селата Хвойна и Студенец. Пожарът все още не е овладян, а се разраства, съобщи БТА.

Огънят е обхванал близо 600 декара борова гора. Над 100 души – пожарникари, служители на горските стопанства в района и доброволци участват в гасенето на пожара. В борбата с огнената стихия се включиха и два военни хеликоптера от авиобаза Крумово.

Опожарените площи се разрастват днес вследствие на ветровитото и горещо време. Тежка верижна техника осигурява достъп на противопожарните екипи до горящите огнища. Гасенето на пожара е усложнено, тъй като местността е трудно достъпна.

От вчера екипите денонощно работят и има добра координация между всички огнеборци, уточняват от общинската администрация в Чепеларе. Доброволците, които искат да се включат в гасенето, могат да се обадят на телефона на дежурния служител в общината: 0886 200 341. Сборният пункт за доброволците утре е в 8:00 часа пред Горското стопанство в Хвойна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика