Борецът Кирил Терзиев е с обвинение за закана за убийство

OFFNews 05 юни 2024 в 19:51 2150 0

Кирил Терзиев

Снимка БГНЕС, архив

Кирил Терзиев е бронзов медалист от Олимпиадата в Пекин 2008

Олимпийският медалист Кирил Терзиев е обвинен в закана за убийство, съобщава Нова. Софийската районна прокуратура е наложила мярка за неотклонение "подписка". Бившият борец е нападнал Светлана Гущерова и е счупил предните ѝ зъби пред очите на децата ѝ, твърди плеймейтката в официалния си профил в Инстаграм. Той отрече да е удрял Гущерова.

Плеймейтката била атакувана от Терзиев в понеделник в колата си, в която се возели трите ѝ деца. Терзиев я следял от известно време и ѝ отправял заплахи, но днес се стигнало до физическо насилие, допълва тя. 

"Ще споделя нещо, което касае сигурността на цялото ми семейство. Кирил Терзиев, бивш борец, преди минути ми посегна в колата пред децата ми Криси, Ани и Доби. Това се случи, след като забелязах, че ме следи. Спрях, за да го попитам защо, след като бях заплашвана 1 година от него. Досега мълчах! Но след като ми посегна през прозореца на колата ми, пак казвам - пред децата ми, чашата преля. Полицията не обръща внимание на сигналите ми - в каква държава живеем", написа тя в профила си в социалните мрежи.

Междувременно пред в. "24 часа" Терзиев заяви, че "не е докосвал Гущерова". Той твърди, че плеймейтката се е опитала да го наплюе през прозореца на колата и се е ударила в него. По думите му при разговора с полицията борецът поискал да се видят камерите в района, като записите щели да го оневинят.

В интервю за вестник "Труд" той разказва, че семейството на Християн и Светлана Гущерови му дължало много пари и за пореден път е попитал кога ще му ги върнат.

"С пръст не съм докоснал Светлана Гущерова. Разменихме си няколко реплики, тя тръгна да ме плюе и си удари фасетите в прозореца на колата. Със семейство Християн и Светлана Гущерови имаме стара история - цяла одисея, свързана с много пари, които ми дължат", обяснява спортистът.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх