Борбата с огъня над Кресна в снимки

Мая Младенова 26 август 2017 в 18:07 2338 0

Продължават усилията на съвместните екипи от пожарникари, военни и горски служители, доброволци, полиция, жандармерия за овладяванена огнената стихия в района над Кресна, съобщиха този следобед от МВР.

Вътрешното министерство предостави и кадри, които показват картината на място.

На 24-и пожар обхвана хиляди декари треви, ниви, ниска и горска растителност край Кресненското дефиле. В гасенето на огъня се включиха екипи от цялата областна дирекция на „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград, както и от Кюстендил, Перник, Дупница, Радомир, София, Самоков, Боровец, Пловдив и Пазарджик, горски служители, военнослужещи и доброволци.

Евакуирани са жителите на с. Ощава.

Обхванати от пожара са около 10 000 дка горски площи, земеделски земи, сухи треви и храсти.

Според директора на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов на 90% от пожара е локализиран. Остава ни още един участък, който е към Симитли, в района около главния път. В останалите посоки пожарът е под контрол, заяви инж. Дамянов пред "Фокус".

Докато се стъмни групи служители на пожарната, Югозападно държавно предприятие, доброволци и местни хора ще гасят огнената стихия.

През нощта ще има дежурни екипи, които ще следят обстановката, за да не се допусне ново разгаряне на някое от огнищата.

Утре сутрин дейностите по потушаването на пожара ще продължат с голям брой хора, за да е сигурно, че няма да има повторни възпламенявания в участъците, които вече са били погасени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови