Бой по време на обществено обсъждане в Бургас (видео)

OFFNews - Бургас Последна промяна на 13 април 2017 в 19:29 6712 4

Част от маршрута на бъдещата улица

Изграждането на нова улица в бургаския комплекс „Изгрев“ нажежи страстите по време на обществено обсъждане на проекта. Несъгласни със строежа на пътя местни жители набиха и изхвърлиха от пенсионерския клуб, където снощи се проведе „дискусията“, друг бургазлия, който защити улицата.

След краткото изложение от страна на заместник – кмета по строителство Чанка Коралска десетките дошли на срещата хора влязоха в остър спор с нея и с останалите специалисти от Община Бургас. Оказа се, че мнозинството от присъстващите са против реализацията на този проект, който трябва да свързва блоковете 27Б, 28 и 28А с бул. „Димитър Димов“. Бургазлии се притесняват, че ще се разруши близкия парк, защото строителството на улицата го засяга частично, ще бъдат премахнати и дървета. Според някои от гражданите, от нея няма смисъл, но изграждането й пък ще създаде предпоставки за сериозен автомобилен трафик под терасите им. Колите пък ще са опасни и за играещите на близката площадка деца.

От администрацията контрираха, че проектът за улицата е още от 1982 г. Улицата ще осигури достъп до блоковете, паркоместа, а площадката ще бъде обезопасена.

Дискусията течеше на висок тон, граждани се караха с общинари, докато един - единствен жител на комплекса не защити бъдещата улица. Останалите присъстващи решиха, че той е провокатор, изхвърлиха го на улицата и го набиха.

След като единственият поддръжник на проекта бе набит, общественото обсъждане продължи по-спокойно. От Община Бургас се ангажираха да направят анкета с живеещите наоколо и да се вслушат в тяхното мнение.


видео: e-burgas.com

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12139

5

Диян

14.04 2017 в 15:34

Офф-а,
от видеото се вижда, че изхвърления налита на бой, а не другите, лека дезинформация, а?
А Чанка е некомпетентна, но за сметка на това крадлива като всички мърши около митьо Момата...

16193

3

SC

13.04 2017 в 21:11

Ха-ха-ха! Щяло да създаде „сериозен автомобилен трафик под терасите им“.
Познавам добре мястото и мога да ви кажа, че и в момента колите минават оттам, по алеите в парка. Как досега не ги е дразнело, а изведнъж, с появата на улицата, ще започне да ги дразни? Логиката им е леко сбъркана.