Блокада на път след като охранители пребиха мъж

OFFNews 10 август 2017 в 13:15 3382 5

Стотина души блокираха пътя Плевен - Русе за час в знак на протест срещу жесток побой на мъж от Славяново. Той бил уличен в кражба, а служители в охранителна фирма го пребили жестоко. 


Младият мъж заедно с трима съседи влезли в ожъната царевична нива за силаж. Тогава се появили охранителите, накарали потърпевшия да легне и го пребили. Протестиращите настояваха за среща с охранителната фирма, съобщи бТВ. За да бъде освободен главния път, се е намесила полиция.

И двете страни в конфликта са привикани в прокуратурата за разпит.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

4

bls

10.08 2017 в 22:12

В щатите можеше и да го застрелят без предупреждение в чужд имот. Да е благодарен, че са се смилили над крадливия му ... Хората с труд и пот обработват земята си и се молят да не се случи градушка за да не останат гладни те и семействата им, а тоя мизерник отива да краде от тях, от децата и от масата им. И ако го хванат последиците са леки и не го интересува - боят му е малко.

15914

3

поп Дръвчо

10.08 2017 в 20:46

Абе, Славяново не беше ли Меката на партия ОТОМАН (братя Юзеирови) ?

15914

2

поп Дръвчо

10.08 2017 в 20:45

От една страна, даже и разпиляната по полето реколта си е на арендатора. И явно той има интерес към нея, иначе мутрите нямаше да са там.

От друга страна, фактът че мутрите бият вместо да карат по етапния ред идва да каже че не им е чиста работата и са намерили върху кого да демонстрират "активност".

И bls, има смисъл да прочетеш повечко за законодателството в САЩ. Да не стане грешка.

10538

1

Black Hex

10.08 2017 в 15:05

bls, не си съвсем прав.
1. Нивите са си точно на селяните в района.
2. Обработва ги под аренда някой, наел тази "охранители".
3. Човека е влязъл в нивата СЛЕД КАТО Е БИЛА ОЖЪНАТА с комбайн. С други думи реколтата ВЕЧЕ Е ПРИБРАНА.
4. Поради спецификата на използваната техника и работна сила % на събираемост е доста под указания такъв от производителя на машината. Освен това влияние оказват и много странични фактори като правилна експлотационна настройка, влажност на прибираната реколта, обработка на посевите срещу плевели и т.н., но най-вече човешкият фактор!

Та в заключение човекът не е откраднал нищо от никого, а е влязъл в блока да събере това, което арендаторът поради своята стиснатост, некадърност и липса на опит е разпилял по полето! Това е крайно муден, продължителен, тежък и ръчен процес. И не виждам той да наеме работници да го правят, защото не се връзва по никакъв начин икономически (като пари) и физически като време и хора).
И парадоксалното е, че по този начин тези работливи калинки искащи да си помогнат на личното стопанство всъщност вършат услуга на арендатора събирайки тази разпиляна продукция. Тя е нежелана на това поле за следващия сезон, защото никой не иска царевица в слънчогледа си или житото.