Бивш служител на МО се самоуби в хотел "Шипка"

OFFNews 24 юни 2014 в 11:27 7230 2

Хотел

Бившият служител на Министерството на отбраната Александър Ковачки се е самоубил в хотел "Шипка" в София. За това съобщи бившият военен министър Николай Цонев.

В открито писмо до настоящия министър на отбраната Ангел Найденов той излага подробности около инцидента, който е станал на 20 юни 2014 година. Ковачки е бивш служител на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“, която стопанисва хотела. Александър Ковачки е служител с дългогодишен стаж като обслужващ персонал във военен хотел „Олимп“ – друг хотел, на пряко подчинение на агенцията и на Министерството на отбраната.

Няколко дни преди да се самоубие, Александър е уволнен заедно с още свои колеги. По предварителна информация, именно това е причината Александър Ковачки да отнеме живота си.

„Движение за справедливост- РПГ“, част от което е Николай Цонев, се обръща към министъра с няколко въпроса: 

1. Как е допуснат посетител, носещ огнестрелно оръжие да влезне в хотел „Шипка“?
2. Известно ли Ви е, че Александър Ковачки три пъти се е опитвал да осъществи среща с Вас, но началник-кабинета Ви му е отказвал такава?
3. Смятате ли, че Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ е изпълнил добросъвестно задълженията си?
4. Вие или Изпълнителният директор на агенцията ще поемете отговорност и във връзка с този смъртен случай?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!