Quantcast

Бивш психолог от МВР: Сериозен проблем е, че има пострадали полицаи при акцията в Лясковец

OFFNews Последна промяна на 14 март 2014 в 09:41 6625 1

Самият факт, че има пострадали служители на МВР при инцидента в Лясковец, е сериозен проблем.

Това каза за Агенция „Фокус” Тошко Тодоров, бивш психолог от Института по психология към МВР.

„Най-напред, не е направена добра техническа подготовка, не са взети предвид нови неща. Ако са знаели, че този човек е събирал оръжие, от дълго време, това взето ли е под внимание при изготвянето на атаката?”, допълни той.

„При всяко едно положение, когато имаме човек с психични отклонения, ако този наистина е такъв, и не заплашва живота на останалите хора, защото е сам, най-добрият начин е да се влезе в контакт с него, за да може да се разбере доколко обострено е неговото състояние в момента. Ако е, да се изчака определено време, защото при тези хора е възможно за няколко часа кризата да премине и да се направи по-нормален контакт и той да бъде изведен. Имало е нерядко случаи с психично болни лица, при това въоръжени, които се барикадират. До момента те винаги са приключвали успешно, с преговори с тях”, каза още Тошко Тодоров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.03 2014 в 10:03

Време е да изскочи отнякъде Бареков и да обвини Цветанов за случая. На метри от дома на психаря се е разхождал и нищо не е направил Цвтанов: http://www.lyaskovets.net/news/20120629-0083.html