Битото от акушерка бебе е без опасност за живота

Хората, гледали записа с побоя от охранителната камера, разказват, че е шокиращ и са плакали

OFFNews Последна промяна на 24 април 2015 в 09:10 18338 17

Битото от акушерка бебе е без опасност за живота

Няма опасност за живота на бебето, което беше бито от акушерката Емилия Ковачева в столичната болница „Софиямед”. Състоянието на момиченцето Никол е стабилно. Бебето е настанено в болница "Токуда" с мозъчен отток, мозъчен кръвоизлив и черепно-мозъчна травма.

Неонатолозите в болницата, в която бебето е преместено, са успели да овладеят мозъчния оток бързо. По тялото на бебето обаче не е имало видими следи за побой.

То е било прието 20.30 часа на 18 април в тежко състояние, като първите 48 часа са били критични и в тях целият ресурс на болницата е бил ангажиран, за да се преодолее мозъчният отток. „В момента всяка минута е посветена на това да бъдат преодолени всякакви възможни късни усложнения”, каза пред bTV Боряна Маринкова от "Токуда".

По думите й, детето е било транспортирано в „Токуда” по стандартния протокол – в София има 3 болници с трето ниво на компетентност по неонатология: „Токуда”, „Майчин дом” и Специализираната болница по педиатрия. Те приемат най-тежките случаи.

В момента бебето е интензивния сектор, където има пълна възможност за реанимация или други интервенции и освен това има на разположение екип от лекари. Маринкова призна, че медицинските специалисти не са спали, откакто са приели детето: „Това е и емоция, и състрадание, и съчувствие, на никое дете не трябва да се случва това”.

40-годишна акушерка с безупречно професионално досие е ударила многократно 4-дневно бебе в родилното отделение в софийската частна болница „Софиямед”. Това го доказва и видеозапис. Хора, които са го гледали, разказват, че е шокиращ и са плакали, съобщава Нова.

Жестоката сцена се разиграва в отделението по неонатология. Всички си задават въпроса какво е накарало акушерката да прояви тази агресия. В същото време майки, които са били израждани от нея, пишат по форумите, че това не може да бъде истина. Описват я като професионалист и добра жена. Колегите й казват същото и я наричат „златна жена” и жена, която прави път и на мравката.

"До този момент в работата си акушерката по никакъв начин не е индикирала промяна в своето поведение, което би могло да подскаже извършването на подобна жестокост. До този момент тя е показвала висок професионализъм и всеотдайност в работата си”, каза Ангелина Римпова, мениджър „Връзки с обществеността” в болницата.

"Случилото се е извън рамките на всякаква човещина и няма логично обяснение. Това е изключително натоварващ и отговорен труд. Регламентираното работно време е 12 часа дневно дежурство, следва нощно дежурство. Между дневното и нощното има почивка 12 часа. След това имат два почивни дни. Извън това работно време, това е нечовешко използване на човешкия труд”, обясни д-р Валентина Григорова, зам.-директор медицински дейности в Първа АГ болница „Св. София”.

"Записът съдържа шокиращи кадри. Направила е опит да го задуши с ръце, притискайки гърлото му. Това е особена жестокост към бебето. Към настоящия момент обвиняемата се е възползвала от правото си да не дава обяснения, но разследването ще установи какви са били мотивите й. Назначена е психологично-психиатрична експертиза, предполагам, че ще имаме заключение в скоро време и ще установим какво е състоянието й”, обясни говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.04 2015 в 21:35

Да носиш бебе 9 медеца,раждането да мине добре и да родиш здраво и нормално бебе,и някаква изродка да го увреди за цял живот-заслужава да получи смъртна присъда. Как е възможно подобно нещо.И тя е майка,шокираща случка,а като се замисля,че семейството си е и платило за това.

26.04 2015 в 16:18

Рядко оставам безмълвна... не знам как и кой позволява на такива психясали лелки да работят с толкова крехки създания! Доживотен затвор! Публичен линч! Или смъртно наказание! И всичко това ще е малко за тази гнусна твар! Господ ще я съди, но едно невинно създание е увредено може би за цял живот. Молете се за родителите на това невинно същество! Господи, как може такава изродщина! Как?!

25.04 2015 в 22:25

do jivonen zatvor ili ubiistvo na tazi mrasnica bie bezzashtitni bebeta tova 100% ne e za prav pat i advokata da vleze pri neq do jivot laje kamerite pokazvat vsicko qsno

25.04 2015 в 18:36

Моля се само за детето и родителите!

Това чудовище никога повече да не стъпи в болница.
Да бъде осъдена цял живот да плаща на родителите.
И изобщо,бебетата трябва да са при майките си в стаите им.Трудно-лесно,така е правилно.

25.04 2015 в 17:11

Ще гориш в ада мръсен боклук!!!

25.04 2015 в 16:12

Такъв изверг заслужава смърт...как е възможно такива психари да се грижат за децата ни,що не взе тая да се утрепе ами преби това малко ангелче.то каква вина има милото.защо не преби нейните деца ами пропиля живота на детето..Родители къде сте?това е детето ви!!!Аз на ваше място бих и отрязала главата та да види как се бие чуждо дете...Мамицата и мръсна и изрода долен...Бог да те накаже боклук мрасен!!!!Моля ви обърнете внимание нека да си плати!!!!

25.04 2015 в 15:57

Смъртно наказание за тая, но понеже в България няма такова - доживот! Кой знае колко още деца са пострадали от тая убийца и са били изписани от родилното с най- различни здравословни проблеми!

25.04 2015 в 15:42

Колегите й не вярвали,този път има запис и не трябва да й се размине.Като е превъртяла от тежкият труд,защо не преби нейните деца,защо не си разби главата в стената? Изрод мръсен.

25.04 2015 в 14:53

Как е възможно тази невинна душица да предизвика такава жестокост?! Малко е да се каже СМЪРТ ЗА ТОЗИ ИЗВЕРГ.... Надали ще е без последствия за-най голямо съжаление

25.04 2015 в 11:55

Направо да я трепат.