Бит ли е младеж в Козлодуй? МВР проверява случая

OFFNews 08 август 2022 в 11:15 3347 2

Коцев

Снимка Стоп кадър бТВ

Любослав Коцев

Директорът на МВР-Враца старши комисар Цветко Нинов разпореди проверка след репортаж на бТВ, в който млад мъж твърди, че върху него е упражнено полицейско насилие от служители на районното управление.

Случаят е от 6 август, когато в хода на специализирана операция на територията на Козлодуй 22-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Съставен му е акт за възпрепятстване на органите на реда и му е образувано производство. Случаят е докладван в Районна прокуратура в Козлодуй.

От разказа на 22-годишния Любослав Коцев става ясно, че на 5 срещу 6 август бил в центъра на града. Попаднал на група полицаи, които за половин час проверяват документа му за самоличност четири пъти. След последното поискване го прибрали в патрулката с белезници, а преди да го отведат в полицейското управление, го водят за медицински преглед.

"И на медицинския преглед имах високо кръвно и пулс и отдолу пише "Да не бъде задържан и да бъде консултиран", което не се случи. Бях бит, унижаван и ми диктуваха какво да пиша, да подписвам, да говоря… че не желая адвокат, не желая да звъня на когото и да е, въпреки че през цялото време исках да звъня на майка ми, за да я уведомя къде съм. Казаха ми, че това не е възможно", разказва младият мъж в репортажа.

Любослав е задържан за възпрепятстване на полицейска проверка и арогантно поведение.

"Не знам как съм възпрепятствал проверка, след като съм предал документи за самоличност няколко пъти и проверката се е извършила", заявява той и отрича да е посягал на полицаите и да ги е нагрубявал. 

От разказа му се разбира, че същата вечер пил бира, но не е бил пиян. Той твърди, че в ареста не е тестван за алкохол и наркотици, въпреки че е настоял за това. Осем часа по-късно излязъл оттам с множество синини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

2

dolivo

30.04 2023 в 12:34

Турбо фолк коптора наречен полиция, е време да се поотупа от комплексираните мекеренца в него.

Вътрешна полиция да вземе да се разтършува.

А идеята за камери е много добра, но като гледам скоростта, с която всякакви IT проекти се правят в държавната администрация...

Отделно и юридическата основа я нямаме. Парламент няма. Синдикатите ще ревнат до небесата, както реваха за тестовете за наркотици, че същите, видиш ли, не ставали за употреба в полицията...

Айде, размърдайте се!

-60

1

офф бее

08.08 2022 в 11:43

Що нашите куки нямат "бодикам"? А камерите на колите са или под фуражката, или гледат синевата...